Stichting Hubi & Vinciane
Maart 2019

Editoraal

Weer is een nieuw jaar begonnen.

De tijd vliegt onherstelbaar voorbij, schreef Vergilius. Treuzel dus niet! De Stichting laat dan ook niets onverlet om met kleine en grote acties haar programma’s uit te voeren. Samen met Beninse en Belgische partners een menswaardig leven opbouwen voor wie daarvan verstoken zijn.

De ellende die mensen beklemt, kan allerlei redenen hebben. Wij richten onze activiteiten op drie cruciale gebieden om de oorzaken van achterstelling weg te werken: toegang tot betaalbare gezondheidszorg; diversiteit aan voedselwinning om malnutritie terug te dringen; toegang tot onderwijs voor meisjes en vrouwen. Er is werk aan de winkel!

>>> lees verder

Boekenpakketten voor Benin

De schenking van grote boekenpaketten op 31 oktober 2018 aan vier colleges kadert in het scholenprogramma van de stichting en dient voor de inrichting van bibliotheken. De meeste schoolkinderen hebben geen mogelijkheid om boeken te lezen, bibliotheken zijn er immers niet en boeken zelf aankopen valt buiten het familiale budget.

>>> lees verder

De eeuw van de vrouw - initiatieven in Benin

De Belgische ontwikkelingssamenwerking met de bevoegde minister Alexander De Croo richt zich de afgelopen jaren alsmaar meer op West-Afrika, met ook onder meer Guinée-Conakry, Burkina Faso en ook Benin.

>>> lees verder
Fotodagboek - Opnames van ‘Plat du Jour’ à la Béninoise

In november trok ik samen met Ann en Evy, 2 geëngageerde professionals, naar Benin voor de opnames van ‘Plat du Jour’, korte filmpjes waarbij Beninse vrouwen tonen hoe ze een maaltijd bereiden. Deze zullen gebruikt worden voor opleidingsmodules over Gezonde Voeding, in samenwerking met de VZW Djapo.

>>> lees verder
Morelle CAPOCHICHI - gynaecologe

Ik ben 43 jaar oud, echtgenote van Tchassaman en moeder van 5 kinderen, waarvan 1 jongen van 17 jaar en vier meisjes. Na mijn humaniora in 1998 te Bohicon, ben ik verder gaan studeren met een beurs van de staat aan de Geneeskundige Faculteit te Calavi. Na 7 jaar was ik afgestudeerd als huisarts. Ik heb mijn eerste werk als huisarts opgenomen op 8 januari 2007 te Boko.

>>> lees verder
Hubi & Vinciane loopt mee in de corrida van Leuven

Ook dit jaar nam Stichting Hubi & Vinciane deel aan de Corrida van Leuven. Na de ontvangst en de groepsfoto, samen met ambassadrice Kathleen Cools, liepen meer dan 240 lopers een parkoers van 4, 8 of 12 km door de koude en natte straten van Leuven. Niettemin, de sfeer zat erin!

>>> lees verder

Totebags en kussenslopen

De jongerengroep van de Stichting heeft in het kader van de warmste week van Studio Brussel totebags en kussenslopen voor de projecten van de Stichting Benin verkocht.

>>> lees verder

Stichting Hubi & Vinciane in de kijker
  • SHV te gast in het Sint Andreas Instituut in Brugge
  • Benin in St Pietercollege Leuven (SPC Leuven)
  • Kerstfeestje van ons team in Parakou
  • Solidariteitsacties in het Sint Pieterscollege Leuven ten voordele van de Stichting
  • ‘Grembergen voor Benin’ bakte pannenkoeken op de kerstmarkt van Zele op 16 december
>>> lees verder
 
 
Publicaties
>>> alle nieuwflashes
>>> alle nieuwsbrieven
pdf-versie van de nieuwsbrief
Follow us
 
Contact
>>> info@hubi-vinciane.be
>>> heeft u een vraag?

Vervolg van het EDITORIAAL

In deze verse Nieuwsbrief trachten we elk van de drie actieterreinen aanschouwelijk te maken aan de hand van specifieke acties die de Stichting in het najaar van 2018 heeft ondernomen. In Benin en in België.

Samen met vrijwilligers, vrienden, sympathisanten, partners, politieke overheden. Maar ook verhalen van mensen die zich dagelijks ter plekke inzetten, tonen onze werking in de praktijk. Zoals Dr. Morelle Capochichi in het Ziekenhuis van Boko. Of Christine, die betrokken is op het bananenprogramma.

De Nieuwsbrief die u, lezer, thans onder ogen hebt, zal u boeien. Hij is het werk van ons nieuwe redactieteam, met als kern Ann, Catherine en Michael. Aflossing van de wacht.

Hier past een oprecht woord van dank aan de uittredende redactie: Bernadette, Diane en Pat. Wat jullie hebben opgebouwd, blijft in goede handen.

Prof. Dr. Marc Vervenne
Voorzitter Stichting Hubi & Vinciane
Ererector KU Leuven

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.

We gebruiken uw mailadres voor de Nieuwsbrief, om activiteiten aan te kondigen of om fiscale attesten te bezorgen. In principe volstaan uw naam, voornaam en mailadres als gegevens. Voor het fiscale attest moeten we ook uw adres kennen. Wij bewaren deze gegevens op een beveiligde computer voor de termijn door de wet vereist. Wij geven deze gegevens nooit door aan derden. Uiteraard kunt u op elk gewenst moment uw gegevens inzien, aanpassen of schrappen: rechtsreeks voor het ontvangen van digitale informatie of via een bericht aan info@hubi-vinciane.be voor de gedrukte informatie.

Onze Privacyclausule vindt u op onze website (privacy disclaimer) en daarin staat vermeld welke informatie we over u hebben, hoe we deze gebruiken en welke rechten u heeft. 

Copyrights & copy: Stichting Hubi en Vinciane 2018 - Stichting van Openbaar Nut - Alle rechten voorbehouden