Stichting Hubi & Vinciane
Juni 2019

Editoraal

De Stichting focust in haar gezondheidsprogramma op voeding en voedselwinning.
We informeren u over de nieuwe waterput, aangelegd in de lagere school te Papané. De put levert voldoende water om de moestuin te irrigeren, zodat de leerlingen nog meer resultaat zien van hun tuinbouw.

In België verspreiden we informatie over die projecten. We trachten de mensen hier bewust te maken van het belang van duurzame landbouw. Begin mei 2019 hebben de Stichting en de educatieve organisatie Djapo een bijeenkomst belegd in het kader van het Afrika Filmfestival. Enkele kortfilms zijn vertoond, met een debat rond “Voeding anders bekeken”.

>>> lees verder

Water helpt levens redden

De publieke lagere school Papané hôpital ligt op ongeveer 1 km van het ziekenhuis van Papané en is één van de 21 scholen in de gemeente van Tchaourou. Om aan water te geraken moesten de leerlingen van deze school zich naar het ziekenhuis van Papané begeven en dus de hoofdweg oversteken. Het is bij deze tocht naar water, dat zoals men zegt de bron van het leven is, dat enkele leerlingen het leven hebben gelaten.

>>> lees verder

Christine SERO - "Elke vrouw een bananenboom”

Ik ben Christine SERO, 35 jaar oud, getrouwd, moeder van 4 kinderen en woon in het dorp Korobororou. Ik heb mijn grootmoeder altijd geholpen bij het aanleggen, planten en onderhouden van de moestuin, een werk dat ik graag deed en nog steeds graag doe. Ik bereid maaltijden die ik verkoop aan de scholieren van mijn dorp.

>>> lees verder
Falilatou DOSSOUMON - Secretaresse bij de Stichting H&V

Ik ben Falilatou DOSSOUMON, geboren op 7 december 1992 te Tchaourou, getrouwd en moeder van twee jongens, de oudste is vier jaar. Ik heb de Stichting H&V leren kennen na mijn baccalaureaatsexamen in juli 2012, toen ik samen met 9 andere leerlingen mocht deelnemen aan het programma ‘Ecole d’été’ dat jaarlijks door het bedrijf Materialise wordt georganiseerd.

>>> lees verder
Fotodagboek

De ziekenhuizen Saint Jean de Dieu te Boko en Saint Martin te Papané in de kijker

>>> lees verder
Afrikaanse "Dagelijkse Kost" in Museum M te Leuven

Donderdagavond 9/5 lanceerde de Stichting Hubi&Vinciane (SHV) samen met de VZW Djapo de campagne “Voeding anders bekeken” in Museum M. In het kader van het programma ‘Strijd tegen Ondervoeding’ maakte de Stichting vorig jaar enkele schitterende kortfilmpjes: “Plat du Jour”, een Beninse versie van het bekende Tv-programma “Dagelijkse Kost”.

>>> lees verder

Stichting Hubi & Vinciane in de kijker
  • Watermaatschappij PIDPA wil de wereld aan water helpen
  • De Brusselse VZW 5e Monde fietsten in 3 dagen tijd de 160 kilometer tussen Djougou en Boko
  • Tante Magda Goedemé vierde haar 85 lentes. De genodigden storten een bijdrage aan de Stichting
  • Jan Flamend deelde zijn verjaardagstaart met 60 kaarsen met de Stichting
  • Een informatiestand op het Afrika Filmfestival van Leuven
  • 800 jongeren op de speelplaats van het Sint Pieterscollege in Leuven met informatiestand van de Stichting
>>> lees verder

Financieel verslag

Inkomsten, uitgaven en het resultaat van 2018

>>> lees verder
 
 
Publicaties
>>> alle nieuwflashes
>>> alle nieuwsbrieven
pdf-versie van de nieuwsbrief
Follow us
 
Contact
>>> info@hubi-vinciane.be
>>> heeft u een vraag?

Vervolg van het EDITORIAAL

De filmpjes voeren drie sterke Beninse vrouwen op die met lokale producten gezonde voeding bereiden. Van ondernemerschap gesproken! In partnerschap met de stad Leuven zetten we daar hoog op in. Het verhaal van de molenaar en dat van Christine, die met bananenscheuten van de Stichting een kleine ‘plantage’ heeft aangelegd, illustreert hoe bewustmaking leidt tot eigen initiatieven van Beninse mensen.

In de ziekenhuizen van Boko en Papané blijven we aandacht geven aan de problematiek van de malnutritie, ondersteund door de expertise van Belgische organisaties die het medische gezondheidsprogramma uitvoeren. De fotoreportage over de ziekenhuizen maakt de impact van de bijdrage van de Stichting aanschouwelijk.

De inzet van ons lokale team in Parakou en de uitbouw van een herkenbare locatie zijn erg belangrijk. Onze medewerkster Falilatou vertelt over haar engagement.

Prof. Dr. Marc Vervenne
Voorzitter Stichting Hubi & Vinciane
Ererector KU Leuven

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.

We gebruiken uw mailadres voor de Nieuwsbrief, om activiteiten aan te kondigen of om fiscale attesten te bezorgen. In principe volstaan uw naam, voornaam en mailadres als gegevens. Voor het fiscale attest moeten we ook uw adres kennen. Wij bewaren deze gegevens op een beveiligde computer voor de termijn door de wet vereist. Wij geven deze gegevens nooit door aan derden. Uiteraard kunt u op elk gewenst moment uw gegevens inzien, aanpassen of schrappen: rechtsreeks voor het ontvangen van digitale informatie of via een bericht aan info@hubi-vinciane.be voor de gedrukte informatie.

Onze Privacyclausule vindt u op onze website (privacy disclaimer) en daarin staat vermeld welke informatie we over u hebben, hoe we deze gebruiken en welke rechten u heeft. 

Copyrights & copy: Stichting Hubi en Vinciane 2018 - Stichting van Openbaar Nut - Alle rechten voorbehouden