Stichting Hubi & Vinciane
September 2019

Editoraal

De tropische zomerdagen en de voortschrijdende smeltende Groenlandse ijskap duwen ons met de neus op de feiten: klimaatverandering is geen fabeltje, maar bittere ernst. We kunnen twee houdingen aannemen: doemdenken en zachtjes mentaal ten onder gaan; ofwel onze comfortzone verlaten en resoluut meewerken aan een ‘nieuwe wereld’. Wat dat laatste betreft, gebeurt mondiaal veel positiefs, dat al te weinig aandacht krijgt in pers en media.

>>> lees verder

De taak van een Meisje Voedingsambassadeur (MVA)
in een lagere school

Ik ben Thérèse N’SARE, ben 12 jaar oud en leerling aan de openbare lagere school te BONSI groep B. We informeren onze schoolkameraden over gezonde en evenwichtige voeding.

>>> lees verder

De banaan binnen handbereik in gezinnen en scholen

In maart 2018, werden 504 bananenscheuten aan 179 personen geschonken; onder hen 172 vrouwen van de interventiezone van de Stichting Hubi en Vinciane.

>>> lees verder
Sensibiliseringsactie en afscheid van de leerlingen voor het zomerverlof

Het schooljaar 2018-2019 eindigde op 26 juni 2019 in heel Benin. In verschillende scholen hebben de leraars en de scholieren op een feestelijke manier afscheid genomen van elkaar en het begin van het grote verlof gevierd.

>>> lees verder
Eric DOSSOU-GBETE,
Specialist Voeding bij de Stichting H&V

Als Beniner van 29 jaar, gehuwd, vader van een zoon, ben ik houder van het staatsdiploma van een licentie in Voeding en Diëtiek. Sinds 3 januari 2019 werk ik voor de Stichting H&V als voedingsspecialist.

>>> lees verder
Afrikaanse "Dagelijkse Kost" in Museum M te Leuven

In het kader van het programma ‘Strijd tegen Ondervoeding’ maakte de Stichting vorig jaar enkele schitterende kortfilmpjes: "Plat du Jour", een Beninse versie van de bekende TV-kok Jeroen Meus. De voedingsexperts van SHV gebruiken deze in de Beninse dorpen en scholen.

>>> lees verder

Stichting Hubi & Vinciane in de kijker
  • Rock 4 Benin - Materialise
  • Mondiale ‘plat du jour’ in Schilde
  • Spaghettislag stagiairs studenten Geneeskunde
>>> lees verder

KVLV-vrouwen uit Grembergen op inleefreis in Benin

Monique, docente aan de Odisee Hogeschool, gaat sinds enkele jaren regelmatig met haar studenten verpleegkunde naar Benin om er projecten te bezoeken en een handje toe te steken. Door haar enthousiatse verhalen uit Benin, hebben een groepje KVLV vrouwen uit Grembergen, beslist om er zelf naar toe te trekken.

>>> lees verder

Wereldse zondag

In samenwerking met het wereldcafé Coop organiseert de jongerenwerking van de Stichting Hubi & Vinciane een wereldsezondag. Kom lekker smullen van een Beninees geïnspireerde maaltijd t.v.v. de projecten van de stichting Hubi & Vinciane.

>>> lees verder

Acties voor de Warmste Week: praktische tips

Wil in het kader van De Warmste Week van Studio Brussel een actie opzetten ten voordele van de Stichting Hubi & Vinciane? Fijn! Hoe pak je dit aan?

>>> lees verder

Loop mee in de Corrida van Leuven

Sluit het jaar 2019 sportief af op zondag 29 december en loop mee in de Corrida te Leuven ten voordele van de Stichting Hubi & Vinciane. Meer info en inschrijvingsformulier volgt.

>>> lees verder
 
Publicaties
>>> alle nieuwflashes
>>> alle nieuwsbrieven
pdf-versie van de nieuwsbrief
Follow us
 
Contact
>>> info@hubi-vinciane.be
>>> heeft u een vraag?

Vervolg van het EDITORIAAL

Het engagement van de Stichting Hubi & Vinciane in Benin, samen met partners en vrijwilligers, is van algemeen belang. Met kleine daden bouwen we aan een samenleving die zorg draagt voor haar mensen.

In vorige nieuwsbrieven hebt u het kunnen lezen: de Stichting spitst zich in haar gezondheidsprogramma’s meer en meer toe op gezonde voeding en kleinschalige voedselwinning. Haar acties ontvouwen zich in ziekenhuizen en scholen in de regio van Parakou, in lokale landbouwbedrijfjes en gezinnen.

Deze Nieuwsbrief maakt resultaten van ons engagement aanschouwelijk. Het verhaal van onze ‘Meisje Voedingsambassadeur’, de 12-jarige Thérèse N’Sare, werkt inspirerend. Thérèse toont aan hoe kleine acties breed effect sorteren. In het onderwijs krijgt ook hygiëne gepaste aandacht, zoals blijkt uit de sensibilisering van leerlingen aan het eind van het schooljaar. Verder leest u over het succesrijke bananenproject, een soort van ‘wonderbare broodvermenigvuldiging’. En dan is er het getuigenis van de KVLV-vrouwen uit Grembergen, een sprekend voorbeeld van hoe wij uit onze westerse comfortzone kunnen breken.

Prof. Dr. Marc Vervenne
Voorzitter Stichting Hubi & Vinciane
Ererector KU Leuven

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.

We gebruiken uw mailadres voor de Nieuwsbrief, om activiteiten aan te kondigen of om fiscale attesten te bezorgen. In principe volstaan uw naam, voornaam en mailadres als gegevens. Voor het fiscale attest moeten we ook uw adres kennen. Wij bewaren deze gegevens op een beveiligde computer voor de termijn door de wet vereist. Wij geven deze gegevens nooit door aan derden. Uiteraard kunt u op elk gewenst moment uw gegevens inzien, aanpassen of schrappen: rechtsreeks voor het ontvangen van digitale informatie of via een bericht aan info@hubi-vinciane.be voor de gedrukte informatie.

Onze Privacyclausule vindt u op onze website (privacy disclaimer) en daarin staat vermeld welke informatie we over u hebben, hoe we deze gebruiken en welke rechten u heeft. 

Copyrights & copy: Stichting Hubi en Vinciane 2018 - Stichting van Openbaar Nut - Alle rechten voorbehouden