Stichting Hubi & Vinciane
December 2019

Editoraal

De winter staat voor de deur. We verwachten de kersttijd, die mensen elk naar gezindte beleven. De grondtoon is vrede. Bezinning ook over hoe we de woelig wervelende wereld op de sporen houden. De Stichting probeert daar haar bijdrage aan te leveren.

Wat opvalt in deze Nieuwsbrief is dat “dromen met Benin” in toenemende mate vorm krijgt in concrete acties. Het pas ingehuldigde Centre d’Innov’Action in Parakou is een “atelier de construction”, dat de projecten opvolgt, maar ook nieuwe ideeën laat groeien en ontwikkelen. Belangrijk is dat de lokale Beninse partners en medewerkers van de Stichting het heft in handen nemen. Getuige daarvan de originele naam die ze voor het centrum hebben bedacht. Jargon is omgebogen tot inspirerende aanschouwelijke taal.

>>> lees verder

Stichting Hubi&Vinciane
Van ‘droom met Benin’ naar ‘actie in Benin’

De Stichting Hubi & Vinciane Benin is de laatste jaren uitgebreid tot een team van negen personen: jonge geëngageerde professionals die de verschillende projecten van het programma “Lutte contre Malnutrition” uitvoeren, coördineren en beheren.

>>> lees verder

Fotodagboek - Ceremonie van de inwijding van CIAP

Behalve de talrijke Beninse hoogwaardigheidsbekleders waren er ook veel Belgen aanwezig

>>> lees verder
De inleefreis – getuigenis van Lea Van Hoeymissen

Intens emotierijk en indrukwekkend. Die woorden vatten misschien nog best de inleefreis naar Benin samen.

>>> lees verder
Interview met MARIAM TRAORE

MARIAM TRAORE is 18 jaar en is schoolmeisje en tevens ambassadrice malnutritie

>>> lees verder
Het duo-legaat is een interessante formule...

Bij de uitvoering van een testament verdwijnt er een flinke hap in de zakken van de fiscus. In sommige gevallen krijgt tot 65% van de erfenis een andere bestemming.

>>> lees verder

Stichting Hubi & Vinciane in de kijker
  • We stand up for Hubi & Vinciane –
    Sup for life 2019 (Stand Up Paddle)
  • Cadeau & Kerstmarkt Zoersel
  • Wereldse Zondag – een eetdag door de Jeugdwerking van de Stichting
  • Proficiat aan Heidi en Benoît - 25 jaar huwelijk
  • Wereldmissiehulp kledingsbakken in de buurt
>>> lees verder

Corrida Leuven - zondag 29 december

Loop mee - kom supporteren - drink iets mee.
U bent welkom in Kinepolis vanaf 11 uur.

 

De Warmste Week

Wil je in het kader van De Warmste Week van Studio Brussel een actie opzetten ten voordele van de Stichting Hubi & Vinciane?
De Stichting is één van de geregistreerde goede doelen van De Warmste Week. Registreer je actie via de website van de Warmste Week.

>>> Registreer je actie via de website van de Warmste Week.

Wereldse Zondag

Met een twintigtal jongeren waren we op zondag 6 oktober.
Om het Wereldcafé een Benins sfeertje te geven lieten we kleurige vlaggetjes en placemats maken in Parakou.
Met de hulp van Elisa maakten we 2 heerlijk Afrikaanse sausjes om te serveren met de kippenbillen, aangeboden door Herman Van Gramberen, de vriendelijke beenhouwer uit Boutersem.
Zowel ’s middags als ‘s avonds zaten alle tafeltjes van het Wereldcafé vol. In totaal hebben we 120 gasten mogen ontvangen.
De opbrengst van een mooi bedrag van bijna 1.500 euro.

 
Publicaties
>>> alle nieuwflashes
>>> alle nieuwsbrieven
pdf-versie van de nieuwsbrief
Follow us
 
Contact
>>> info@hubi-vinciane.be
>>> heeft u een vraag?

Vervolg van het EDITORIAAL

Met voldoening blikken we terug op het voorbije jaar. De Stichting neemt vaart. Ze mobiliseert meer en meer mensen, in België en Benin, die geloven dat we met vereende krachten vooruit geraken. De inzet van Mariam Traore, ‘ambassadrice malnutritie’, werkt verbindend. Jongeren die bewust in de samenleving staan.

Zonder het engagement van medewerkers, vrijwilligers, sympathisanten en partners staat de Stichting vandaag niet waar ze staat. Bijzonder erkentelijk zijn we jegens alle donateurs. Zij geloven dat investeren in Benin geen druppel is op een hete plaat, maar leidt tot tastbare verandering. In het begin is het een mosterdzaadje. Gaandeweg groeit het uit tot een boom. Het leven van mensen beter maken is geen illusie.

Aan u allen een bezonnen kerstijd en een rustige overgang naar het nieuwe jaar gewenst.

Prof. Dr. Marc Vervenne
Voorzitter Stichting Hubi & Vinciane
Ererector KU Leuven

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.

We gebruiken uw mailadres voor de Nieuwsbrief, om activiteiten aan te kondigen of om fiscale attesten te bezorgen. In principe volstaan uw naam, voornaam en mailadres als gegevens. Voor het fiscale attest moeten we ook uw adres kennen. Wij bewaren deze gegevens op een beveiligde computer voor de termijn door de wet vereist. Wij geven deze gegevens nooit door aan derden. Uiteraard kunt u op elk gewenst moment uw gegevens inzien, aanpassen of schrappen: rechtsreeks voor het ontvangen van digitale informatie of via een bericht aan info@hubi-vinciane.be voor de gedrukte informatie.

Onze Privacyclausule vindt u op onze website (privacy disclaimer) en daarin staat vermeld welke informatie we over u hebben, hoe we deze gebruiken en welke rechten u heeft. 

Copyrights & copy: Stichting Hubi en Vinciane 2018 - Stichting van Openbaar Nut - Alle rechten voorbehouden