Stichting Hubi & Vinciane
Maart 2020

Editoraal

Het nieuwe jaar raast onverstoorbaar verder. Maar ook de Stichting is niet tegen te houden. 2020 belooft uitdagend te worden. Onze projecten in Benin schieten almaar dieper wortel.

In de gezondheidszorg, het onderwijs en de landbouw werken we intens samen met lokale partners en teamleden én met een gemotiveerde bevolking. Naar het bekende Duitse gezegde blijkt het meesterschap pas in de zelfbeperking. Dat doet de Stichting door zich op de drie actieterreinen te concentreren op de malnutritie.

>>> lees verder

Internationale dag van het onderwijs

De Stichting vierde op vrijdag 24 januari 2020 de Internationale Dag van het Onderwijs met het bevorderen van een gezond en uitgebalanceerd dieet. Alle partijen, die betrokken zijn in het onderwijs, willen deze dag in de verf te zetten en het onderwijs promoten met als doel het analfabetisme te verminderen.

>>> lees verder

Fotodagboek - Stage als studente geneeskunde

Eind oktober 2019 vertrokken Hannah, Viki, Liese en ikzelf (Jolien), vier studenten geneeskunde van de KU Leuven voor een stage van drie maanden naar Benin.

>>> lees verder
Op ontdekkingsreis naar de eetgewoontes in het noorden van Benin

Elke bevolking heeft haar eigen eetgewoontes, zo zijn de gerechten uit het noorden van Benin vooral rijk aan koolhydraten, vetten en eiwitten, zoals de drie recepten die we u voorstellen.

>>> lees verder
Interview met geitenkweekster Adiatou Djato

ADIATOU DJATO is 51 jaar en woont in Badé-Kparou. Ze runt een kleine geiten- en schapenkwekerij naast het huis waar ze met haar kinderen en kleinkinderen woont. Haar moeder begon ooit met 5 geiten, die ze kreeg van een lokaal landbouwproject. Toen ze stierf liet ze haar dochter 16 dieren achter.

>>> lees verder
Gezondheidszorg in een schoolomgeving

De meeste van onze partnerscholen zijn niet in de nabijheid van een gezondheidscentrum gelegen. Omdat kinderen zich vaak verwonden tijdens het spelen of tijdens sportactiviteiten, is het kunnen geven van eerste hulp noodzakelijk en onmisbaar, vooraleer ze naar het ver gelegen gezondheidscentrum over te brengen.

>>> lees verder

Stichting Hubi & Vinciane in de kijker
  • Mondiale Dag in Sint Andreas
  • 'SUP for life'- cheque
  • Geboorte van Felix
>>> lees verder

Corrida Leuven - zondag 29 december

De 150-tal lopers die zich via de Stichting hebben ingeschreven, vielen duidelijk op met hun wit hesje. Dit bleef niet onopgemerkt en de organisator DCLA ondersteunde de Stichting. Pascale Van Assche en Marc Vervenne werden op het podium gevraagd, waar ze een cheque van 142 euro in ontvangst mochten nemen.

>>> lees verder - Bezoek ook onze fotogalerij over de Corrida

Bezoek onze nieuwe website

In 3 talen vindt u informatie over onze Stichting.
Met rubrieken zoals "Over Ons" - "Doe mee" - "Onze Projecten" - "Onze nieuwskanalen".
Wenst u een project te steunen, dan kan dat rechtstreeks via de website.

>>> www.hubi-vinciane.be

De Stichting heeft ook in 2019 kunnen rekenen op een groot aantal genereuze sympathisanten. Het opgehaalde bedrag spreekt voor zich. De Raad van Bestuur zou liefst iedere sponsor persoonlijk willen bedanken voor hun blijk van solidariteit maar dit zou kosten met zich meebrengen. De Stichting Hubi & Vinciane dankt daarom via deze weg alle donatoren die het mogelijk hebben gemaakt om onze projecten met Bénin te realiseren.

 
Publicaties
>>> alle nieuwflashes
>>> alle nieuwsbrieven
pdf-versie van de nieuwsbrief
Follow us
 
Contact
>>> info@hubi-vinciane.be
>>> heeft u een vraag?

Vervolg van het EDITORIAAL

Dat thema is geregeld aan de orde in de Nieuwsbrieven. Deze editie gaat daar concreter op in met het verslag van diverse activiteiten. Treffend is het vastberaden getuigenis van Adiatou Djato. Een ondernemende vrouw, die met steun van de Stichting een geitenkwekerij is gestart. Geen cadeau, maar een lening, die maakt dat zij haar zelfstandigheid behoudt en niet afhankelijk is van donaties.

De Internationale Dag van het Onderwijs zet onze Beninse voedingsambassadrices weer in de kijker. Een prachtig voorbeeld van hoe de Stichting samen met de Beniners op kleine schaal de VN Duurzame ontwikkelingsdoelen waarmaakt. Onderwijs voor allen.

Het engagement van mensen uit België is even onmisbaar. Dat tonen Hannah, Jolien, Liese en Viki, die als stagiaires geneeskunde een vormingsperiode in Benin doorbrachten. Kansen ook om de blik te verruimen en te ervaren hoezeer de wereld ons dorp is.

We vergeten onze vrijgevige sympathisanten niet. Hun engagement om de Stichting te laten groeien in de diepte geeft onze medewerkers en vrijwilligers vleugels. Dank!

Prof. Dr. Marc Vervenne
Voorzitter Stichting Hubi & Vinciane
Ererector KU Leuven

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.

We gebruiken uw mailadres voor de Nieuwsbrief, om activiteiten aan te kondigen of om fiscale attesten te bezorgen. In principe volstaan uw naam, voornaam en mailadres als gegevens. Voor het fiscale attest moeten we ook uw adres kennen. Wij bewaren deze gegevens op een beveiligde computer voor de termijn door de wet vereist. Wij geven deze gegevens nooit door aan derden. Uiteraard kunt u op elk gewenst moment uw gegevens inzien, aanpassen of schrappen: rechtsreeks voor het ontvangen van digitale informatie of via een bericht aan info@hubi-vinciane.be voor de gedrukte informatie.

Onze Privacyclausule vindt u op onze website (privacy disclaimer) en daarin staat vermeld welke informatie we over u hebben, hoe we deze gebruiken en welke rechten u heeft. 

Copyrights & copy: Stichting Hubi en Vinciane 2020 - Stichting van Openbaar Nut - Alle rechten voorbehouden