Is deze mail niet goed leesbaar, bekijk hem dan in uw browser
Stichting Hubi & Vinciane Nieuwbrief
Maart 2021

Editoraal

Elke dag aanhoren we in de journaals op radio en televisie de mantra van de kille COVID-statistieken. Besmettingen, hospitalisaties, sterfgevallen. Recent aangevuld met de wedren der vaccinaties. De cijfers van de ellende vernauwen zienderogen tot landelijke en regionale problemen. Zoals ik al eerder schreef: het dorp is nu onze wereld. De ‘globalisering’ is als een gewillige hond aan de ketting gelegd.

>>> lees verder
Line
Bijbenen voor Benin
Onze actie ‘Bijbenen voor Benin’ was een groot succes!
Door de coronacrisis ging de eindejaarscorrida in Leuven vorig jaar jammer genoeg niet door. We bleven echter niet bij de pakken zitten en gingen op zoek naar een alternatief voor onze jaarlijkse fundraising challenge ‘Bijbenen voor Benin’. Uiteindelijk kozen we voor de formule van een gesponsorde virtuele reis van Leuven naar Parakou in Benin en terug.
>>> lees verder
Line
Fotodagboek
Fotodagboek - Werkbezoek aan Benin
Van 6 tot 19 februari 2021 brachten we een kort, maar intensief werkbezoek aan Benin. Het was een warm weerzien – in letterlijke en figuurlijke zin - met onze Beninse medewerkers. Samen met hen werkten we een goed gevuld programma af. Stof en werk genoeg tot aan het volgende werkbezoek dat in november plaatsvindt.
>>> lees verder
Line
De Stichting helpt kinderen
De Stichting helpt kinderen die lijden aan ernstige acute ondervoeding
In een dubbelinterview leggen Eric, de voedingsdeskundige van de Stichting Hubi & Vinciane en de maatschappelijk werker van het ziekenhuis uit hoe zij samenwerken in de strijd tegen ondervoeding.
>>> lees verder
Line
De ambassadeur van België in Benin
De ambassadeur van België in Benin, geboeid door de realisaties van de Stichting
Tijdens het werkbezoek van begin februari werd een delegatie van de Stichting ontvangen door Xavier Leblanc, Belgisch ambassadeur voor Benin en Togo in zijn ambtswoning in Cotonou. De ambassadeur die al langer vertrouwd is met de activiteiten van de Stichting toonde bijzonder veel interesse in de vorderingen van de verschillende projecten.
>>> lees verder
Line
Drie bomvolle containers
Drie bomvolle containers
Drie bomvolle containers vertrokken in februari en maart vanuit de haven van Antwerpen naar Cotonou in Benin. Zoals altijd zorgde WereldMissieHulp voor de perfecte logistieke ondersteuning. De eerste twee containers kwamen toe eind februari, een derde midden april.
>>> lees verder

Line

zuurstofconcentratoren vanVitalAire
Schenking van zuurstofconcentratoren door VitalAire
In augustus 2020 schonk het bedrijf VitalAire een 20tal goed functionerende tweedehands zuurstofconcentratoren aan de Stichting. Die vonden hun bestemming bij de hospitalen Saint-Martin in Papané en Saint-Jean-de-Dieu in Boko.
>>> lees verder

Line

Gebortelijst
Welkom Emile
Naar aanleiding van de geboorte van Emile, het broertje van Jules hebben Elisabeth Vandewiele & Olivier Benoit een geboortelijst geplaatst ten voordele van de Stichting.
Proficiat aan de ouders voor dit mooie initiatief.
Hartelijk dank aan alle schenkers.
>>> emile.hubi-vinciane.be

Line

Bericht aan alle schenkers

Het bestuur van de Stichting Hubi & Vinciane dankt al haar schenkers voor hun vrijgevige financiële ondersteuning aan het werk van de Stichting. We zijn elk van u bijzonder dankbaar. Langs deze weg betuigen we dan ook graag onze erkentelijkheid voor uw daadwerkelijke solidariteit en voor het vertrouwen dat u in de Stichting blijft stellen.

In de week van 15 februari 2021 hebben we de fiscale attesten via e-mail of per post (non-prior) aan onze schenkers verstuurd. Gelieve na te kijken of u het attest hebt ontvangen en ook dat alle gegevens correct zijn. Voor vragen kunt u terecht bij muriel@hubi-vinciane.be of op het telefoonnummer 03/354 15 51.

Line
Doneer direct aan het project

Dankzij ‘Doneer direct aan het project’ kun je zelf kiezen aan welk project jij financieel wil bijdragen. Voorlopig gaat het om Materiaal voor het hospitaal, Zuiver water voor de school’ en de aankoop van schoolboeken en educatieve posters

Je kan deze projecten steunen.

Ga naar de website en kies wat jij wil bijdragen.
https://hubi-vinciane.be/doneer-direct-aan-een-project

Heel binnenkort breiden we uit met een oproep voor de bouw van het nieuwe medisch centrum in Kassouala, bij de grens met Nigeria én voor een pilootproject rond een gemeenschappelijke moestuin in één van de dorpen die we ondersteunen.

 
Publicaties
>>> alle nieuwsberichten
>>> alle nieuwsbrieven
Line
Doneer
Line
Nieuwsbrief
pdf-versie van de nieuwsbrief
Line
Follow us
Facebook LinkedIn Instagram YouTube Twitter E-mail  
Line
Contact
>>> info@hubi-vinciane.be
>>> heeft u een vraag?
Line

Editoraal

Het valt op dat nauwelijks nog nieuws doorkomt uit conflictgebieden, waar oorlog en geweld zich niet door een virus laten temmen. Weinig tot geen nieuws over COVID in Afrika. Alle aandacht lijkt zich te concentreren op onze eigen smalle plek. Hoe kunnen wij hier de verspreiding van de pandemie indammen? Hoe kunnen wij hier zoveel mogelijk burgers op korte tijd vaccineren? Wanneer krijgen wij hier onze vrijheid van bewegen en consumeren terug? Solidariteit lijkt een interne kwestie, die dreigt voorbij te gaan aan hen die aan de rand van onze welvaartsstaat moeten overleven, hier en elders op deze aardbol.

De Stichting wil die navelstaarderij doorbreken. Niet met ronkende verklaringen of ambitieuze programma’s, maar op de kleine schaal van gerichte acties. Deze eerste Nieuwsbrief van 2021 toont hoe we op inventieve wijze krachtig blijven Bijbenen voor Benin. Lokale medewerkers, institutionele partners, Belgische en Beninse experts, vrijwilligers, diplomaten, sympathisanten en donateurs van de Stichting: allen spannen zich met overtuiging in om de gedeelde droom voor Benin waar te maken.

 

Prof. Dr. Marc Vervenne
Voorzitter Stichting Hubi & Vinciane
Ererector KU Leuven

Prof. Dr. Marc Vervenne

Line
Line

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.

We gebruiken uw mailadres voor de Nieuwsbrief, om activiteiten aan te kondigen of om fiscale attesten te bezorgen. In principe volstaan uw naam, voornaam en mailadres als gegevens. Voor het fiscale attest moeten we ook uw adres kennen. Wij bewaren deze gegevens op een beveiligde computer voor de termijn door de wet vereist. Wij geven deze gegevens nooit door aan derden. Uiteraard kunt u op elk gewenst moment uw gegevens inzien, aanpassen of schrappen: rechtsreeks voor het ontvangen van digitale informatie of via een bericht aan info@hubi-vinciane.be voor de gedrukte informatie.

Onze Privacyclausule vindt u op onze website (privacy disclaimer) en daarin staat vermeld welke informatie we over u hebben, hoe we deze gebruiken en welke rechten u heeft. 

Copyrights & copy: Stichting Hubi & Vinciane 2020 - Stichting van Openbaar Nut - Alle rechten voorbehouden.

Line