Is deze mail niet goed leesbaar, bekijk hem dan in uw browser
Stichting Hubi & Vinciane Nieuwbrief
Juni 2021

Editoriaal

Er gloort wat licht aan het eind van de COVID-tunnel. Overheden en burgers maken zich behoedzaam op om de preventieve maatregelen stapsgewijs los te laten. We proberen niet te denken aan een opmars van varianten, waarvan elke benaming wel iemand voor het hoofd stoot. Is onze wereld stilaan veilig? Helaas niet als Afrika achterblijft. De VN Veiligheidsraad is bezorgd dat minder dan 2% van de mondiaal geproduceerde vaccins in het jeugdige continent terechtkomen. Landen als Benin, waar de nationale vaccinatiecampagne eind maart van start is gegaan, kunnen daardoor maar mondjesmaat vaccineren. Maar ook de negatieve effecten van de pandemie op de economieën hinderen de gezondheidszorg.

>>> lees verder

Line

Herman Van Rompuy
Herman Van Rompuy, voorzitter van onze nieuwe adviesraad!
We zijn blij en ook wel fier dat Herman Van Rompuy voorzitter wil worden van onze nieuwe adviesraad. Herman is altijd sterk geëngageerd geweest in ontwikkelingssamenwerking. Het is niet alleen een sterke toegevoegde waarde maar ook een eer voor ons dat Herman van Rompuy zich voor onze Stichting wil engageren.
>>> lees verder

Line

Ismael Bako
Ismael Bako, ambassadeur voor onze Stichting!
De twee ambassadeurs van onze Stichting, Kathleen Cools en Machteld Cuyt, krijgen versterking. En niet zomaar de minste. Ismael Bako, Benins-Belgisch top basketbalspeler, is sinds kort ook ambassadeur van onze Stichting.
>>> lees verder

Line

tuinbouwtechnieken
De animatoren van de Stichting Hubi en Vinciane doen ervaring op in tuinbouwtechnieken
De animatoren van de Stichting worden opgeleid in tuinbouwtechnieken. Moussa Ousmane Yaya en Samadou Sidi, respectievelijk technici in agro-ecologie en landbouwondernemerschap en lokale medewerkers van de Stichting, namen de opleiding in handen.
>>> lees verder

Line

Medisch Centrum Kassouala
Een nieuw gezondheidscentrum voor Kassouala
Kassouala is een zeer uitgestrekt dorp in Benin, gelegen aan de grens met Nigeria. Het lokale gezondheidscentrum is de enige plaats in de wijde omgeving waar de meer dan 25 000 inwoners terecht kunnen voor medische hulp.
>>> lees verder

Line

Chamsou-Dine BAGUIRI
Meet and greet met Chamsou-Dine Baguiri, de nieuwe communicatieverantwoordelijke in Benin
Mijn naam is Chamsou-Dine BAGUIRI. Ik ben geboren op 2 maart 1993 in Parakou in Benin. Ik ben afkomstig uit Ina. Ik heb een baccalaureaat B in literatuur en economie én een licentie in technische informatie- en communicatiewetenschappen, optie journalistiek.
>>> lees verder

Line

ValueSelling - Jan Flamend
Social marketing: het lokale team in Benin past de adviezen van Jan Flamend toe!
De training over social marketing van Jan Flamend, CEO van ValueSelling, heeft een boost gegeven aan de manier van werken van onze medewerkers in Benin. De training vond plaats van 15 tot 18 februari 2021 in het CIAP of het ‘Centre Innov'Action de Parakou, het centrum van onze Stichting in Parakou.
>>> lees verder

Line

TRIUM Clinical Consulting
TRIUM Clinical Consulting in de bres voor Benin!
Geweldig initiatief: het bedrijf TRIUM Clinical Consulting organiseert samen met de Quality by Design (QbD) groep waar het deel van uitmaakt, het hele jaar 2021 fundraising activiteiten ten voordele van de Stichting Hubi & Vinciane!
>>> lees verder
Line
Rotary Foundation
De Global Grant Rotary Foundation goedgekeurd!
Op 4 mei keurde de Rotary Foundation (Evanston, USA) de Global Grant van het project ‘Zuiver water voor Scholen’ goed. Dat project is een initiatief van de Rotaryclub Leuven-Rotselaar.
>>> lees verder
Line
Evolutie van de giften
Financieel verslag 2020
De Stichting sloot het jaar af met 286.000 euro aan ontvangen giften en aan de beheerskosten in België hebben we slechts 3,17 % van onze inkomsten besteed.
>>> lees verder
Line
Materialise
In de kijker
Het bedrijf Materialise lanceerde op 30 maart ‘Radio4Benin’.
Alle medewerkers worldwide konden
drie nummers kiezen die dan ‘live’ op ‘Radio4Benin’
werden uitgezonden.
>>> lees verder
Line
Justin Baguiri
Justin Baguiri, trotse eigenaar van een kleine bananenplantage
Justin Baguiri, zelfstandig landbouwer, volgde reeds verschillende opleidingen bij de Stichting. Zo leerde hij onder meer hoe hij rijst kon verbouwen en hoe hij een kleine bananenplantage kon aanleggen. Hij kocht enkele bananenstekken en ging vervolgens zelf aan de slag.
>>> lees verder

Line

Vorming gezonde voeding
Vorming gezonde voeding – screening van ondervoede kinderen
De Stichting blijft verder strijden tegen ondervoeding in Benin. Op vrijdag 7 mei 2021 bezoekt Eric Dossou-Gbété Toboukparou. Op het menu: een sessie rond gezonde voeding, een kookdemonstratie en een screening van ondervoede kinderen.
>>> lees verder

Line

Stijn Van Hoestenberghe
Stijn Van Hoestenberghe, oprichter van Omegabaars, op bezoek in Benin!
Eind 2019 heeft de Stichting het pilootproject aquaponics opgestart. Aquaponics is een methode om op ecologische wijze vis en groenten te kweken. Aquaponics combineert op een symbiotische manier aquacultuur en hydrocultuur.
>>> lees verder

Line

de okra is erg gegeerd!
Dankzij de Stichting is de okra, geteeld in Gomez Kparou, erg gegeerd!
Gomez Kparou staat bekend om de kwaliteit van zijn tuinbouwprodukten, met name zijn ‘gombo’, in Europa beter bekend als ‘okra’. Groenteverkopers uit andere wijken en dorpen komen er okra kopen. Dat de okra van Gomez Kparou zo gegeerd is, is mede te danken aan de Stichting.
>>> lees verder

Line

Doneer direct aan het project

Dankzij ‘Doneer direct aan het project’ kun je zelf kiezen aan welk project jij financieel wil bijdragen. Voorlopig gaat het om Materiaal voor het hospitaal, Zuiver water voor de school, de aankoop van schoolboeken en educatieve posters en de bouw van het nieuwe medisch centrum in Kassouala

Je kan deze projecten steunen.

Ga naar de website en kies wat jij wil bijdragen.
https://hubi-vinciane.be/doneer-direct-aan-een-project

 
Publicaties
>>> alle nieuwsberichten
>>> alle nieuwsbrieven
Line
Doneer
Line
nieuwsbrief
pdf-versie van de nieuwsbrief
Line
Follow us
Facebook LinkedIn Instagram YouTube Twitter E-mail  
Line
Contact
>>> info@hubi-vinciane.be
>>> heeft u een vraag?
Line

Editoriaal

De Stichting werkt met slagkracht door in deze kritieke situatie, die we niet mogen minimaliseren. Het lokale team neemt steeds meer het heft in handen. Samen met hen zetten we hoog in op vorming voor voedselwinning en sociale marketing. Een nieuwe medewerker pakt de communicatie als instrument van bewustmaking stevig aan. De doorstart van de eerstelijnszorg in het Centre de Santé van Kassouala krijgt sterke impulsen door de koppeling van Beninse, Belgische en internationale samenwerking en solidariteit. De lezer zal mij een vleugje chauvinisme vergeven als ik de inbreng van ‘mijn’ provincie West-Vlaanderen in dat verband even voor het voetlicht breng.

We zullen doorgaan, in België en Benin. De rotariërs van Rotary Leuven Rotselaar en Parakou slaan de handen in elkaar. De nieuwe ambassadeur van de Stichting, topsporter Ismael Bako, geeft handen en voeten aan de verbondenheid van onze beide B-landen. Met de Adviesraad onder het voorzitterschap van Graaf Herman Van Rompuy, emeritus-voorzitter van de Europese Raad, hebben we een kritisch klankbord van geëngageerde personaliteiten en experts geïnstalleerd. En wees gerust: de samenstelling wordt gaandeweg nog meer divers. Er schijnt licht in de tunnel!

 

Prof. Dr. Marc Vervenne
Voorzitter Stichting Hubi & Vinciane
Ererector KU Leuven

Prof. Dr. Marc Vervenne

Line
Line

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.

We gebruiken uw mailadres voor de Nieuwsbrief, om activiteiten aan te kondigen of om fiscale attesten te bezorgen. In principe volstaan uw naam, voornaam en mailadres als gegevens. Voor het fiscale attest moeten we ook uw adres kennen. Wij bewaren deze gegevens op een beveiligde computer voor de termijn door de wet vereist. Wij geven deze gegevens nooit door aan derden. Uiteraard kunt u op elk gewenst moment uw gegevens inzien, aanpassen of schrappen: rechtsreeks voor het ontvangen van digitale informatie of via een bericht aan info@hubi-vinciane.be voor de gedrukte informatie.

Onze Privacyclausule vindt u op onze website (privacy disclaimer) en daarin staat vermeld welke informatie we over u hebben, hoe we deze gebruiken en welke rechten u heeft. 

Copyrights & copy: Stichting Hubi & Vinciane 2020 - Stichting van Openbaar Nut - Alle rechten voorbehouden.

Line