Is deze mail niet goed leesbaar, bekijk hem dan in uw browser
Stichting Hubi & Vinciane Nieuwbrief
Maart 2022

Editoriaal

De inspiratie voor mijn eerste editoriaal vind ik in de verschillende gevoelens die mij nu overvallen.

In de eerste plaats ben ik bedroefd. Bedroefd omdat ik, daags voor mijn vertrek naar Benin, vernam dat Piet Van Assche, de oprichter van de Stichting is overleden. De dankbaarheid die onze Beninse vrienden aan zijn dochter Pascale betuigden, was het mooist mogelijke eerbetoon aan die grote man die de immense pijn van het verlies van zijn dochter Vinciane omzette in een edelmoedig humanitair project.

>>> lees verder

Line

Marc Vervenne - Gilles de Kershoven
Afscheid van Marc Vervenne – welkom aan de nieuwe voorzitter Gilles de Kerchove

Marc Vervenne zou Marc Vervenne niet zijn als hij niet eerst zijn opvolging verzekerd wilde zien alvorens zijn voorzitterschap af te sluiten. En ook daar is hij in geslaagd. Met Gilles de Kerchove hebben we immers een meer dan waardige opvolger om het voorzitterschap van de Stichting vanaf 1 januari 2022 over te nemen.

>>> lees verder

Line

Orthopedische missie van het Heilig Hartziekenhuis Leuven
Orthopedische missie van het Heilig Hartziekenhuis Leuven naar Benin

Van 27 november tot 5 december 2021 ging een team specialisten van het Heilig Hartziekenhuis in Leuven op missie naar Benin. In het hospitaal Saint Jean de Dieu in Boko, in de regio van Borgou, opereerden ze kinderen met ernstige misvormingen en leerden ze het lokale medische team specifieke vaardigheden en technieken aan.

>>> lees verder

Line

Studenten geneeskunde
Studenten geneeskunde blikken terug op hun buitenlandse stage Benin.
Van oktober tot december 2021 liepen Dario Coppers, Joris De Moor en Ruth Amant, drie studenten geneeskunde, stage in Benin.
>>> lees verder

Line

Albert Tori
Maak kennis met Albert Tori, een succesvolle landbouwer

Mijn naam is Albert Tori. Ik ben landbouwer en ik woon in Sirarou, een dorp in de buurt van N'Dali. Ik heb de Stichting in 2016 leren kennen. In die tijd woonde ik enkele van hun trainingen over sojateelt bij. Dankzij die opleidingen heeft ons dorp nu een van de meest succesvolle sojateelten in de regio.

>>> lees verder

Line

Maandverbandenproject
Maandverbandenproject - Alle meisjes altijd naar school !

Met het project willen we evoor zorgen dat meisjes niet meer spijbelen en thuis blijven omdat ze hun maandstonden hebben. Doel is dat ze gewoon vijf dagen per week naar school blijven gaan net zoals hun mannelijke klasgenootjes.

>>> lees verder

Line

Nieuwe kraamafdeling
Een nieuwe kraamafdeling voor het hospitaal Saint-Jean-de-Dieu in Boko

Op vier jaar tijd verdubbelde het aantal bevallingen van 1229 naar 2447 en het aantal consultaties van 2500 naar 5500. Het aantal hospitalisaties steeg van 1490 naar 3862. Vandaag werken er in die afdeling twee gynaecologen, drie huisartsen, dertien gediplomeerde vroedvrouwen, zes verpleegsters en acht zorgkundigen.

>>> lees verder

Line

Odisee Hogeschool
24 studenten van de Odisee Hogeschool voor twee weken op inleefreis naar Benin!
Van 12 tot 26 februari trokken 24 studenten van de Odisee Hogeschool op inleefreis naar Benin. Zowel studenten verpleegkunde van de campussen in Aalst, Sint-Niklaas en Brussel als studenten biomedische laboratoriumtechnologie van de campus in Gent namen deel.
>>> lees verder
Line
Machteld Cuyt
Machteld Cuyt, ambassadeur van onze Stichting, op bezoek in Benin
Machteld Cuyt bracht eind december 2021 een bezoek aan ons team in Parakou in Benin. Ze was onder de indruk van het kantoor, het CIAP (Centre d’Innov’Action de Parakou) en van het aquaponics systeem dat daar staat.
>>> lees verder
Line
In de Kijker
De Stichting in de kijker

Heel wat sympathisanten en vrijwilligers nemen zelf het initiatief om onze Stichting in de kijker te zetten of een evenement te organiseren ten voordele van de Stichting.

  • Uitgeverij Plantyn schenkt meer dan 40 000 boeken voor onze basis- en secundaire scholen in Benin! (lees verder)
  • JSR Life Sciences doneert 150 dozen voor gekoeld medisch transport. (lees verder)
  • Run for Boko en Partenamut. (lees verder)
  • TRIUM Clinical Consulting en QbD organiseerden in 2021 het hele jaar door activiteiten ten voordele van onze Stichting. (lees verder)
>>> lees verder

Line

Steun ons project : Gemeenschappelijke moestuinen
"Gezonde voeding, lokaal geteeld"

Gemeenschappelijke moestuinenOp de website vind je een uitgebreide beschrijving van dit project en lees je hoe belangrijk het is iin de strijd tegen de malnutritie in de regio. Onze medewerkers in Benin volgen het project nauwgezet op en leren de vrouwen hoe zij een beter resultaat – een hogere opbrengst – kunnen bekomen.

Maar ook jij kan helpen met een financiële steun voor de aankoop van materialen, zaadgoed en meststoffen.

  • Een pakketje zaden en plantgoed: 20 euro
  • Een set gereedschap (spade, hark, hak): 50 euro
  • Een workshop evenwichtige voeding voor 50 jonge moeders: 100 euro
  • Bijdrage voor een irrigatiesysteem met zonnepanelen: 150 euro
  • Bijdrage voor de aanleg van een waterput: 250 euro

Kies voor één of meerdere onderdelen en stort het totale bedrag op het rekeningnummer BE14 7865 8929 4683 van de Stichting Hubi & Vinciane
met als mededeling : "Gemeenschappelijke moestuinen".

Via onze website kan je ook online een storting doen.

 
Publicaties
>>> alle nieuwsberichten
>>> alle nieuwsbrieven
Line
Doneer
Line
Nieuwsbrief 2022 Q1
pdf-versie van de nieuwsbrief
Line
Follow us
Facebook LinkedIn Instagram YouTube Twitter E-mail  
Line
Contact
>>> info@hubi-vinciane.be
>>> heeft u een vraag?
Line

Editoriaal

Verder ben ik dankbaar. Dankbaar ten aanzien van Marc Vervenne die ik mag opvolgen als voorzitter van de Raad van Bestuur. Marc heeft de Stichting de afgelopen 8 jaar met veel energie en kundigheid geleid.
Ik ben ook enthousiast om samen met alle vrijwilligers van de Stichting bij te dragen aan de formidabele projecten die we in de provincie Borgou ontwikkelen.

Op de academische zitting van 24 maart zal ik mijn eerste indrukken van de voorbije inleefreis met u delen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik onder de indruk was van de verscheidenheid, de creativiteit en de doeltreffendheid van de door de Stichting gesteunde projecten. Zij passen perfect in de geest van partnerschap die tijdens de laatste top van de Europese en Afrikaanse Unie opnieuw bevestigd werd. Zij zijn het resultaat van uw gulle bijdragen en vooral van het harde werk van het formidabele team van Hubi & Vinciane onder leiding van Marcienne Houenou in Parakou.

Onze projecten ondersteunen de Beninse autoriteiten om de talrijke uitdagingen waarmee dit prachtige land geconfronteerd wordt aan te gaan: uitdagingen op het vlak van voedsel, klimaat, demografie, gezondheid en veiligheid die door de oorlog in Oekraïne helaas nog groter zullen worden.

 

Gilles de Kerchove
Voorzitter Stichting Hubi & Vinciane

Gilles de Kerchove

Line
Line

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.

We gebruiken uw mailadres voor de Nieuwsbrief, om activiteiten aan te kondigen of om fiscale attesten te bezorgen. In principe volstaan uw naam, voornaam en mailadres als gegevens. Voor het fiscale attest moeten we ook uw adres kennen. Wij bewaren deze gegevens op een beveiligde computer voor de termijn door de wet vereist. Wij geven deze gegevens nooit door aan derden. Uiteraard kunt u op elk gewenst moment uw gegevens inzien, aanpassen of schrappen: rechtsreeks voor het ontvangen van digitale informatie of via een bericht aan info@hubi-vinciane.be voor de gedrukte informatie.

Onze Privacyclausule vindt u op onze website (privacy disclaimer) en daarin staat vermeld welke informatie we over u hebben, hoe we deze gebruiken en welke rechten u heeft. 

Copyrights & copy: Stichting Hubi & Vinciane 2021 - Stichting van Openbaar Nut - Alle rechten voorbehouden.

Line