Is deze mail niet goed leesbaar, bekijk hem dan in uw browser
Stichting Hubi & Vinciane Nieuwbrief
Juni 2022

Editoriaal

Op 24 februari van dit jaar vond een tragische gebeurtenis plaats, waarvan de gevolgen nog niet volledig zijn geëvalueerd: de invasie van Oekraïne door Russische troepen. Deze barbaarse daad veroorzaakte een humanitaire catastrofe voor onze Oekraïense vrienden (12 miljoen ontheemden, waarvan er 6,8 miljoen hun land moesten verlaten en 1,4 miljoen naar Rusland werden gedeporteerd, duizenden burgers werden opzettelijk gedood, 44 miljoen m2 woningen werden verwoest, 23.800 km wegen, 1.123 scholen en 641 ziekenhuizen werden vernield), ondermijnde de economische groei in de wereld en destabiliseerde de internationale betrekkingen door autoritaire regimes nader tot elkaar te brengen.

>>> lees verder

Line

In memoriam Piet Van Assche
In Memoriam Piet Van Assche
Donderdag 4 maart is Piet Van Assche op 88-jarige leeftijd overleden na een lange slepende ziekte. Piet Van Assche, die wijze, gepassioneerde en geëngageerde man. De stichter en bezieler van de Stichting Hubi & Vinciane

Line

Marc Vervenne
Academische zitting ter ere van het afscheid van voorzitter Marc Vervenne
Op donderdag 24 maart heeft de Stichting afscheid genomen van haar voorzitter Marc Vervenne met een academische zitting in de promotiezaal van de KU Leuven.
>>> lees verder

Line

Gilles de Kerchove en Herman Van Rompuy
Gilles de Kerchove en Herman Van Rompuy gaan mee op inleefreis naar Benin
Van 7 tot 17 maart reisden Gilles de Kerchove en Herman Van Rompuy, samen met Pascale Van Assche en Marc Croonen naar Benin.
>>> lees verder

Line

Wereld Missie Hulp
Stichting Hubi & Vinciane en Wereld Missie Hulp, een uniek partnerschap
We berichten regelmatig over de containers die we naar Benin verzenden. In 2021 waren het er 6 in totaal. Dit jaar zijn er al 4 vertrokken.
>>> lees verder

Line

Odisee Hogeschool
De Odisee Hogeschool op inleefreis naar Benin
Studenten verpleegkunde van de campussen in Aalst, Sint-Niklaas en Brussel als studenten biomedische laboratoriumtechnologie van de campus in Gent namen deel.
>>> lees verder

Line

Ondernemers voor Ondernemers
Partnerschap met Ondernemers Voor Ondernemers
We zijn heel blij met het partnerschap van onze Stichting met Ondernemers voor Ondernemers (OVO). Heel recent, in februari 2022, ging het programma Sustainable Technology for Africa (SusTech4Africa) van OVO in Benin officieel van start.
>>> lees verder

Line

Moestuinen
De eerste gemeenschappelijke moestuinen zijn bijna klaar
Eén van onze projecten om de ondervoeding aan te pakken, bestaat uit de aanleg van gemeenschappelijke moestuinen in de dorpen. Dankzij het aanleggen van een waterput met een pomp op zonne-energie, een watertoren en een irrigatiesysteem zal er het hele jaar door geplant en geoogst kunnen worden, ook tijdens het droogseizoen.
>>> lees verder
Line
Run for Boko
Opnieuw een Run for Boko na twee jaar pauze
Na een onderbreking van twee jaar vanwege de coronapandemie, hervat de vzw Le 5e monde haar traditionele wandeling: Run For Boko. De wandeling, die aan zijn vijfde editie toe is en plaatsvond van 6 tot 10 april 2022, maakt deel uit van het sportieve en culturele solidariteitsproject van de vereniging.
>>> lees verder
>>> lees 7 getuigenissen van deelnemers

Line

Financieel verslag
Financieel verslag 2021
De coronapandemie maakte het in 2021 bijna onmogelijk om fundraising activiteiten te organiseren. En toch slaagden we erin om, dankzij onze partners en vele trouwe sponsors, 311.500 euro aan inkomsten te verwerven. Naar goede gewoonte hebben we de beheerskosten in België erg beperkt (minder dan 3 %) kunnen houden. De rest hebben we rechtstreeks in onze projecten in Benin geïnvesteerd.
>>> lees verder

Line

In de kijker
De Stichting in de kijker
 • Pidpa-HidroPlus schenkt bijna 2 500 euro aan onze Stichting! (lees verder)
 • Zondag 27 november 2022: Wereldse Zondag ten voordele van de Stichting
 • Een tweede genereuze gift van Uitgeverij Plantyn
  (lees verder)
 • Lentecorrida 27 maart 2022 (lees verder)
>>> lees verder

Line

laboratorium van professor Toko
Apparatuur en materiaal voor het laboratorium van professor Toko
Stichting Hubi & Vinciane heeft geïnvesteerd in de uitrusting van het Laboratorium voor Onderzoek in Aquacultuur en Aquatische Ecotoxicologie (LaRAEq) van de landbouwfaculteit van de universiteit van Parakou. De apparatuur en het materiaal zullen ingezet worden in het onderzoek naar de optimalisatie van de aquaponics systemen.
>>> lees verder

Line

Uitgeverij Plantyn
Dankzij Uitgeverij Plantyn: ongeveer 45.000 schoolboeken voor scholen in Borgou
Dankzij een zeer gulle gift van Uitgeverij Plantyn kon onze Stichting alle openbare basis- en secundaire scholen van het departement Borgou nieuwe schoolboeken schenken.
>>> lees verder

Line

Igor Sihou
Landbouw en ondernemerschap – op bezoek bij Igor Sihou
Igor Sihou, 23 jaar, is een van de drie beursstudenten van de promotie van 2018 van de Summer School, het door Materialise gefinancierde project. Hij volgt momenteel zijn derde jaar landbouwkunde, optie plantaardige productie, aan de universiteit van Parakou.
>>> lees verder

Line

Kassouala
Nieuw gezondheidscentrum voor Kassouala
Het nieuwe gezondheidscentrum in Kassouala is klaar voor gebruik. De verbouwingen zijn volledig afgewerkt. Alleen een vergunning van de overheid ontbreekt nog om effectief te kunnen opstarten, maar dat wordt heel binnenkort geregeld.
>>> lees verder

Line

Steun ons project : Gemeenschappelijke moestuinen
"Gezonde voeding, lokaal geteeld"

Gemeenschappelijke moestuinenOp de website vind je een uitgebreide beschrijving van dit project en lees je hoe belangrijk het is iin de strijd tegen de malnutritie in de regio. Onze medewerkers in Benin volgen het project nauwgezet op en leren de vrouwen hoe zij een beter resultaat – een hogere opbrengst – kunnen bekomen.

Maar ook jij kan helpen met een financiële steun voor de aankoop van materialen, zaadgoed en meststoffen.

 • Een pakketje zaden en plantgoed: 20 euro
 • Een set gereedschap (spade, hark, hak): 50 euro
 • Een workshop evenwichtige voeding voor 50 jonge moeders: 100 euro
 • Bijdrage voor een irrigatiesysteem met zonnepanelen: 150 euro
 • Bijdrage voor de aanleg van een waterput: 250 euro

Kies voor één of meerdere onderdelen en stort het totale bedrag op het rekeningnummer BE14 7865 8929 4683 van de Stichting Hubi & Vinciane
met als mededeling : "Gemeenschappelijke moestuinen".

Via onze website kan je ook online een storting doen.

 
Publicaties
>>> alle nieuwsberichten
>>> alle nieuwsbrieven
Line
Doneer
Line
Nieuwsbrief 2022 Q2
pdf-versie van de nieuwsbrief
Line
Follow us
Facebook LinkedIn Instagram YouTube Twitter E-mail  
Line
Contact
>>> info@hubi-vinciane.be
>>> heeft u een vraag?
Line

Editoriaal

Het vormt een bedreiging voor de ontwikkeling van Afrika doordat de prijzen van energie, graan en meststoffen stijgen.

In een tijd waarin de klimaatuitdaging en de ongelijkheden op het gebied van ontwikkeling vragen om een doortastend en vastberaden beleid met meer respect voor het milieu en meer gulheid, dreigt deze illegale en koloniale Russische militaire agressie de aandacht van de westerse leiders voor lange tijd te trekken en de budgetten voor ontwikkelingshulp te verminderen. Dit maakt de actie van de Stichting Hubi en Vinciane nog noodzakelijker. Dit maakt uw steun des te noodzakelijker.

Ik wil dit korte redactioneel afsluiten met een positieve noot: wij zijn verheugd over de versterking van onze Raad van Bestuur door de benoeming van twee jonge Beninezen en Belgen: Dr. Benoît Akando en Eunice Couthon. Hun nauwe banden met de politieke en economische leiders van Benin en met de Beninese diaspora in België zullen uiterst waardevol zijn.

 

Gilles de Kerchove
Voorzitter Stichting Hubi & Vinciane

Gilles de Kerchove

Line
Line

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.

We gebruiken uw mailadres voor de Nieuwsbrief, om activiteiten aan te kondigen of om fiscale attesten te bezorgen. In principe volstaan uw naam, voornaam en mailadres als gegevens. Voor het fiscale attest moeten we ook uw adres kennen. Wij bewaren deze gegevens op een beveiligde computer voor de termijn door de wet vereist. Wij geven deze gegevens nooit door aan derden. Uiteraard kunt u op elk gewenst moment uw gegevens inzien, aanpassen of schrappen: rechtsreeks voor het ontvangen van digitale informatie of via een bericht aan info@hubi-vinciane.be voor de gedrukte informatie.

Onze Privacyclausule vindt u op onze website (privacy disclaimer) en daarin staat vermeld welke informatie we over u hebben, hoe we deze gebruiken en welke rechten u heeft. 

Copyrights & copy: Stichting Hubi & Vinciane 2021 - Stichting van Openbaar Nut - Alle rechten voorbehouden.

Line