Is deze mail niet goed leesbaar, bekijk hem dan in uw browser
Stichting Hubi & Vinciane Nieuwbrief
December 2022

Editoriaal

De Stichting Hubi & Vinciane bestaat veertig jaar!

De viering van het 40-jarig bestaan, zowel in Parakou als in Leuven, was een mooie gelegenheid om tevreden terug te blikken op het werk dat we al gerealiseerd hebben, maar ook om over onze toekomst na te denken.

Begin maart vierden we in Parakou wat de Stichting in centraal Benin verwezenlijkt heeft: een betere toegang tot de gezondheidszorg, tot het onderwijs en tot de arbeidsmarkt en dat voor de meest kwetsbare bevolkingsgroepen.

>>> lees verder

Line

40 jaar Hub i& Vinciane

 

Prioriteiten
Help ons mee onze prioriteiten voor 2023 te realiseren
Benoît Akando, ere-consul van Benin in België, anesthesist en lid van onze raad van bestuur, verwoordde het treffend tijdens de viering van ons veertigjarig bestaan in het stadhuis van Leuven op 27 november: "Stichting Hubi & Vinciane heeft al heel veel gerealiseerd de voorbije veertig jaar, maar ‘le chemin est encore très long’. En dat is inderdaad zo."
>>> lees verder

Line

Groot feest in Benin
Groot feest in Parakou voor de 40e verjaardag van de Stichting
De veertigste verjaardag van de Stichting is niet onopgemerkt gebleven in Benin. Een heel aantal feestelijke activiteiten werden georganiseerd. Heel wat deelnemers waren zichtbaar ontroerd. Zij hadden zich duidelijk niet verwacht aan zoveel enthousiasme en dankbaarheid. 
>>> lees verder

Line

Marcienne
En ook in België werd de verjaardag van Stichting Hubi & Vinciane gevierd!
Op zondag 27 november vierden een vijftigtal partners, bestuurders, donatoren en sympathisanten de 40ste verjaardag van de Stichting in de indrukwekkende gotische zaal van het stadhuis van Leuven.
>>> lees verder >>> Bekijk ook de foto's in de fotogalerij

Line

Inleefreis
Machteld Libert op inleefreis met de Stichting Hubi & Vinciane
Of ik kort drie ervaringen kan schrijven die mij het meest bijgebleven zijn van de inleefreis met Hubi & Vinciane in Benin? Dat is de vraag van de redactie van deze nieuwsbrief. 
Graag, natuurlijk.  
>>> lees verder

Line

Isséré ATCHA - Marie-Claire DANSI KAKPO
Twee nieuwe collega’s voor het lokale team in Benin
Isséré en Marie-Claire zijn recent het team in Benin komen versterken. We laten je graag met hen kennismaken. Isséré ATCHA heeft een diploma Toegepaste Statistiek behaald aan de Nationale School voor Statistiek, Planning en Demografie van de Universiteit van Parakou. Marie-Claire DANSI KAKPO heeft een master in Financiën, Boekhouding, Controle en Audit.
>>> lees verder

Line

Energy Assistance
Engery Assisance plaatst zonnepanelen in het ziekenhuis van Boko
Energy Assistance versterkt de conventionele energievoorziening in het ziekenhuis van Boko met fotovoltaïsche zonnepanelen en batterijen
>>> lees verder

Line

Kleuterschoo in Kakara
De Stichting viert Kerstmis met de kinderen van de kleuterschool in Kakara
Stichting Hubi & Vinciane deelde educatieve kerstcadeautjes uit in de kleuterschool van Kakara in de gemeente N'Dali. De kinderen waren heel erg blij met die verrassing.
>>> lees verder

Line

Kleine moestuinen
Kleine moestuinen, grote meerwaarde
Als Stichting investeren we niet alleen in grote gemeenschappelijke groentetuinen voor telkens een vijftiental vrouwen, maar ook in kleine moestuinen voor telkens één gezin. Tot nu toe hebben we meer dan 180 tuinen aangelegd in de regio’s Tchaourou en N’Dali.
>>> lees verder

Line

In de kijker
De Stichting in de kijker
  • QbD blijft ons steunen!
  • Ottertrotter Mechelen
  • Westfit schenkt fietskledij en -materiaal aan Beninse Wielerfederatie
  • Wereldmarkt Oud-Heverlee op 17 november 2022
  • Eindejaarscorrida Leuven op 30 december 2022!
  • Rusthuis – St Barbara
  • Stichting Hubi & Vinciane op de kerstmarkt in Mechelen op 17 december!
>>> lees verder

Line

Help ons mee onze prioriteiten
voor 2023 te realiseren

PrioriteitenOp de website vind je een overzicht van onze prioriteiten voor 2023.

Donaties om onze werking draaiende te houden zijn dus niet alleen welkom, maar absoluut noodzakelijk.

Storten kan op het rekeningnummer
BE14 7865 8929 4683

van de Stichting Hubi & Vinciane.

Via onze website kan je ook online een storting doen.

Voor bijdragen vanaf 40 euro ontvang je trouwens een fiscaal attest.

Line

 
Publicaties
>>> alle nieuwsberichten
>>> alle nieuwsbrieven
Line
Doneer
Line
pdf-versie van de nieuwsbrief
Line
Follow us
Facebook LinkedIn Instagram YouTube Twitter E-mail  
Line
Contact
>>> info@hubi-vinciane.be
>>> heeft u een vraag?
Line

Editoriaal

Het enthousiasme en de dankbaarheid van de vertegenwoordigers van de provincie Borgou en de gemeenten Parakou, N'Dali en Tchaourou waren hartverwarmend. We voelen ons nu nog meer gemotiveerd om onze inspanningen te intensiveren.

Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om het team van de Stichting, onder leiding van Marcienne Houenou, hartelijk te bedanken voor hun onvermoeibare inzet. Ik wil ook Dr. Réginald Moreels bedanken die zo vriendelijk was een week lang in het ziekenhuis van Papané te komen opereren. Evenals onze nieuwe ambassadeur, Angelo Moustapha, wiens spetterende drumspel op de viering van ons veertigjarig bestaan in het aartsbisschoppelijk paleis van Parakou alle aanwezigen de hele nacht liet dansen.

Tijdens de academische zitting in het prachtige stadhuis van Leuven, dat ons ter beschikking werd gesteld door de burgemeester, hadden we de gelegenheid om onze toekomstige projecten toe te lichten. De wens van België om zijn samenwerking voortaan in het centrum van het land te concentreren en de inzet van extra middelen door de Europese Unie om de opmars van jihadistische groeperingen uit Burkina en Niger naar het noorden van Benin af te remmen, creëren opportuniteiten die we absoluut moeten grijpen.

Bedankt dat jullie ons vergezellen in dit spannende avontuur. 

 

Gilles de Kerchove
Voorzitter Stichting Hubi & Vinciane

Gilles de Kerchove

Line
Bonne et joyeuse année 2023

 

Line

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.

We gebruiken uw mailadres voor de Nieuwsbrief, om activiteiten aan te kondigen of om fiscale attesten te bezorgen. In principe volstaan uw naam, voornaam en mailadres als gegevens. Voor het fiscale attest moeten we ook uw adres kennen. Wij bewaren deze gegevens op een beveiligde computer voor de termijn door de wet vereist. Wij geven deze gegevens nooit door aan derden. Uiteraard kunt u op elk gewenst moment uw gegevens inzien, aanpassen of schrappen: rechtsreeks voor het ontvangen van digitale informatie of via een bericht aan info@hubi-vinciane.be voor de gedrukte informatie.

Onze Privacyclausule vindt u op onze website (privacy disclaimer) en daarin staat vermeld welke informatie we over u hebben, hoe we deze gebruiken en welke rechten u heeft. 

Copyrights & copy: Stichting Hubi & Vinciane 2022 - Stichting van Openbaar Nut - Alle rechten voorbehouden.

Line