Is deze mail niet goed leesbaar, bekijk hem dan in uw browser
Stichting Hubi & Vinciane Nieuwbrief
Juni 2023
Benefietavond

Editoriaal

Samen met onze directeur België, Pascale Van Assche, en onze collega in de Raad van Bestuur, Ingrid Hofkens, reisden we in maart naar Parakou.  Het doel was tweeledig: enerzijds het incubatiecentrum Ariziki inhuldigen en anderzijds met ons team daar nadenken over onze werkwijze en objectieven. 

>>> lees verder
Incubatiecentrum
Inhuldiging van het incubatiecentrum ‘Ariziki’
Op dinsdag 14 maart 2023 huldigde Stichting Hubi & Vinciane haar incubatiecentrum ‘Ariziki’ in de gemeente N’Dali in. Het nieuwe centrum met een oppervlakte van 234 m² op een terrein van 1,6 hectare is een belangrijke hefboom voor de ontwikkeling van het ondernemerschap bij Beninse jongeren.
>>> lees verder
Line
Avec's
De AVEC’s, een springplank naar financiële onafhankelijkheid
De Associations Villageoises d'Épargne et de Crédit (AVEC’s) zijn groepjes mensen die samen sparen en van dat spaargeld leningen geven om te investeren in kleine ondernemingen. Jaarlijks worden de opgebouwde spaargelden en de winsten op de leningen evenredig onder alle leden verdeeld.
>>> lees verder
Line
Bananen

Vermenigvuldiging van gezonde bananenstekken om de verspreiding van virussen tegen te gaan

In het Centre d’ Innov'Action van onze Stichting experimenteert Moussa Ousmane Yaya, een van onze landbouwadviseurs, volop met de vermenigvuldiging van gezonde bananenstekken.
>>> lees verder
Line
niet-overdraagbare ziekten
Project niet-overdraagbare ziekten -
opleiding van de projectmedewerkers
Met dit project willen wij niet-overdraagbare ziekten zoals diabetes en hoge bloeddruk terugdringen. Wereldwijd zijn die ziekten belangrijke oorzaken van vroegtijdige overlijdens, vooral dan in ontwikkelingslanden zoals Benin. Voor dit project werken we intensief samen met onze partner Louvain Coopération.
>>> lees verder
Line
Internationale Vrouwendag
8 maart: Internationale Vrouwendag
De Internationale Vrouwendag, die elk jaar op 8 maart wordt gevierd, had dit jaar als thema "Voor een inclusieve digitale wereld: innovatie en technologie voor gendergelijkheid". Een geschikte gelegenheid om stil te staan bij de stand van zaken van de digitalisering in Benin en van de toegang van de vrouwen tot de digitale technologie in het bijzonder.
>>> lees verder
Line
Smart-valley
De Stichting en Eclosio experimenteren met Smart-valley
Om de rijstteelt te intensiveren op een kosteneffectieve, participatieve en duurzame manier, hebben we in samenwerking met Eclosio, de NGO van de Universiteit van Luik, de Smart-valley aanpak gelanceerd.
>>> lees verder
Line
teambuilding in Benin
Doelstellingen en waarden van de Stichting : teambuilding in Benin
De Stichting organiseerde van 11 tot 15 maart een teambuilding rond haar doelstellingen en waarden voor het Beninse team. Ingrid Hofkens, psychologe en lid van de raad van bestuur van de Stichting, leidde het geheel. Pascale Van Assche en Gilles de Kerchove sloten geregeld aan.
>>> lees verder
Line
Marius Anato
Meet and greet met Marius Anato
Marius Anato werd recent aangeworven om vanuit het incubatiecentrum de startende ondernemers te ondersteunen en te coachen. We laten je graag met hem kennismaken.
>>> lees verder
Line
Ragout
Geniet van een lekkere Beninse ragout!
Ragout, een gerecht bereid met yam of zoete aardappel, is erg populair in Benin, vooral in het noorden. Voedingsdeskundigen bevelen het gerecht aan en voedselverkoopsters en schoolkantines zetten het vaak op het menu. Chamsou Dine BAGUIRI, onze communicatiemanager, ging naar "Chez les casseroles de mémé" in Waxangari labs in Parakou om te leren hoe je dit gerecht bereidt.
>>> lees verder
Line
Financieel verslag
Financieel Verslag

We sluiten het jaar 2022 af met een totaal aan giften van 337.000 euro: een stijging van enkele duizenden euro's ten opzichte van 2021. Het positieve resultaat van 110.919 euro wordt toegevoegd aan de reserves, onder meer voor de realisatie van het nieuwe incubatiecentrum. Het vermogen van de Stichting is nog steeds ruim voldoende om de continuïteit van de toezeggingen te waarborgen.

>>> lees verder
Line
In de kijker
De Stichting in de kijker
  • Het Pidpa event
    De Stichting ontving een mooie symbolische cheque in de vorm van een waterdruppel.
  • Schilde organiseerde een vertoning van de film ‘Tori et Lokita’ van de gebroeders Dardenne over 2 jonge vluchtelingen. De kinderen uit de film kwamen uit Benin. Secretaris-bestuurder Muriel Billiau zorgde met veel enthousiasme voor de introductie van de film.
>>> lees verder
Line
Veel te vroeg afscheid van een zeer geëngageerd vrijwilliger
Vincent Gaeremynck, één van onze meest geëngageerde vrijwilligers, is op 20 juni 2023 overleden.
We zullen hem heel erg missen, maar niet vergeten. Heel veel sterkte aan zijn familie.
>>> lees verder
Line
Help ons mee onze projecten te realiseren
Prioriteiten

Donaties om onze werking draaiende te houden zijn dus niet alleen welkom, maar absoluut noodzakelijk.

Storten kan op het rekeningnummer
BE14 7865 8929 4683

van de Stichting Hubi & Vinciane.

Via onze website kan je ook online een storting doen.

Voor bijdragen vanaf 40 euro ontvang je trouwens een fiscaal attest.
 
Publicaties
>>> alle nieuwsberichten
>>> alle nieuwsbrieven
Line
Doneer
Line
Nieuwsbrief
pdf-versie van de nieuwsbrief
Line
Follow us
Facebook LinkedIn Instagram YouTube Twitter E-mail  
Line
Contact
>>> info@hubi-vinciane.be
>>> heeft u een vraag?
Line

Editoriaal

Die twee doelstellingen sluiten aan bij de kern van het project van onze Stichting.

Allereerst de incubator: de ontwikkeling van Afrika, dat weten we, kan niet zonder de ondersteuning van privé-initiatieven. De behoeften in Benin zijn enorm en de inwoners van Benin zijn dynamisch en ondernemend. Alles is dus aanwezig om van onze incubator een succes te maken. 

Dan is er het lokale team. Geleid en geïnspireerd door Ingrid hebben we nagedacht over hoe we onze werking nog effectiever kunnen maken en vooral hoe we het team, dat uitstekend wordt geleid door Marcienne Houenou, kunnen aanmoedigen om zelf nog meer initiatief te nemen. Het zou goed zijn dat onze collega's in Parakou nog meer het voortouw nemen in het identificeren van mogelijke projecten en het vinden van nationale en internationale financiering.

Enabel, het Belgische Ontwikkelingsagentschap,  zal heel binnenkort zijn prioriteiten voor 2024 en de komende jaren bekendmaken. Bijzondere aandacht zal daarbij gaan naar de regio rond Parakou en naar de landbouw- en gezondheidssector. Onze Stichting is vastbesloten om er een actieve rol te spelen!


 

Gilles de Kerchove
Voorzitter Stichting Hubi & Vinciane

Gilles de Kerchove

Line

Line

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.

We gebruiken uw mailadres voor de Nieuwsbrief, om activiteiten aan te kondigen of om fiscale attesten te bezorgen. In principe volstaan uw naam, voornaam en mailadres als gegevens. Voor het fiscale attest moeten we ook uw adres kennen. Wij bewaren deze gegevens op een beveiligde computer voor de termijn door de wet vereist. Wij geven deze gegevens nooit door aan derden. Uiteraard kunt u op elk gewenst moment uw gegevens inzien, aanpassen of schrappen: rechtsreeks voor het ontvangen van digitale informatie of via een bericht aan info@hubi-vinciane.be voor de gedrukte informatie.

Onze Privacyclausule vindt u op onze website (privacy disclaimer) en daarin staat vermeld welke informatie we over u hebben, hoe we deze gebruiken en welke rechten u heeft. 

Copyrights & copy: Stichting Hubi & Vinciane 2023 - Stichting van Openbaar Nut - Alle rechten voorbehouden.

Line