Is deze mail niet goed leesbaar, bekijk hem dan in uw browser
Stichting Hubi & Vinciane Nieuwbrief
Maart 2023

Editoriaal

De laatste maanden merken we een intensifiëring van twee fenomenen die ons niet onberoerd laten.

Enerzijds een zekere wrok van bepaalde Afrikaanse landen t.a.v. een Europa dat zou handelen vanuit neokoloniale bijbedoelingen. Die wrok vertaalde zich in de onthouding van die Afrikaanse landen bij de stemming over de resoluties van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties waarin de inval van Rusland in Oekraïne wordt veroordeeld.

>>> lees verder

Line

Gewenst moederschap
Gewenst moederschap – het actieplan van de Stichting
Het belang van gezinsplanning kan niet genoeg worden benadrukt. Jonge vrouwen die zwanger worden, stoppen met hun studies met alle gevolgen voor hun toekomstige ontwikkeling en onafhankelijkheid. Vrouwen die snel opeenvolgende zwangerschappen hebben, kunnen niet voldoende herstellen en brengen hun eigen gezondheid in gevaar.
>>> lees verder

Line

Odisee
23 studenten van de Odisee Hogeschool op inleefeis naar Benin!
Odisee heeft al verschillende jaren een samenwerking met de universiteit van Dassa voor laboratoriumtechnologie en met de universiteit van Parakou voor verpleegkunde. Gedurende twee weken wisselen de studenten en de begeleidende docenten van Odisee en de twee universiteiten technieken en ervaringen uit.
>>> lees verder

Line

Strijd tegen ondervoeding
De strijd tegen ondervoeding
In 2015 lanceerde Stichting samen met haar twee partner-ziekenhuizen Saint-Jean-de-Dieu in Boko en Saint-Martin in Papané het project tegen ondervoeding. Dat project wordt geleid door de voedingsdeskundige, Isséré Atcha, van de Stichting. Eens per jaar onderzoeken hij en een team van 13 sociaal assistenten alle kinderen onder de vijf jaar in de dorpen in het interventiegebied.
>>> lees verder

Line

Run or Boko
Run for Boko - 6° Editie
Voor de zesde keer al organiseerde de vzw Le 5e Monde haar jaarlijkse Run for Boko. Gedurende vier dagen stapten de deelnemers over een afstand van 80 km tussen de ziekenhuizen Saint-Jean-de-Dieu in Boko en Saint-Martin in Papané. De stappers laten zich sponsoren door talrijke sympathisanten in België en slagen er ieder jaar opnieuw in een aanzienlijk bedrag in te zamelen.
>>> lees verder

Line

Incubatiecentrum
Het incubatiecentrum: de eerste ondernemers zijn geselecteerd
Het incubatiecentrum opent binnenkort zijn deuren. De bouw van de lokalen op het terrein van Tinré verloopt zoals gepland en zal volgens Adam Issifou Malla, tegen eind februari helemaal klaar zijn. De Stichting nam het initiatief voor de oprichting van het centrum. Via en vanuit dat centrum wil zij jonge ondernemers ondersteunen bij de realisatie van hun projecten in verschillende domeinen, maar hoofdzakelijk de agro-industrie.
>>> lees verder

Line

Adam Malla Issifou

Interview met Adam Malla Issifou, verantwoordelijke van het incubatiecentrum

Chams-dine, onze communicatieverantwoordelijke in Benin, ging op bezoek bij Adam Malla Issifou, de verantwoordelijke van het incubatiecentrum in Tinré in de gemeente N’Dali.
Een korte meet and greet….
>>> lees verder

Line

Wereld Peulvruchten Dag
10 februari, Wereld Peulvruchten Dag
Het hoofddoel van de Stichting is de strijd tegen malnutritie. En dat via haar projecten in vier domeinen: gezondheid & evenwichtige voeding, onderwijs, landbouw en ondernemerschap. Het spreekt dan ook voor zich dat de Stichting niet voorbij kan gaan aan de Wereld Peulvruchten Dag, een dag die door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties op 10 februari werd vastgelegd.
>>> lees verder

Line

Maïs in het droogseizoen!
Maïs telen in het droogseizoen!
Als je weet dat er in het noorden van Benin slechts één regenseizoen is tussen eind mei en eind september, is het moeilijk te geloven dat er maïs kan groeien in januari. Maar toch kan het. De lagere school van Bonsi in het dorp Boko in de gemeente N’Dali bewijst het.
>>> lees verder

Line

Yinnou
Gestampte, gedroogde en gekruide yam of ‘Yinnou’
Yinnou is één van de favoriete gerechten in het noorden van Benin en vooral bij de Bariba of Batombu bevolking. Chams Dine Baguiri ging naar Waxangari l@bs in Parakou, meer bepaald naar de startup Les casseroles de Mémé om met eigen ogen te zien hoe je Yinnou bereidt. Meestal wordt het gegeten met soja tofu en kleine gebakken visjes. Een echte delicatesse.
>>> lees verder

Line

In de kijker
De Stichting in de kijker
  • Voorstelling van de Stichting in het Heilig Hart Instituut Leuven, 14 februari
  • Kerstmarkt bij QbD Clinical ten voordele van de Stichting
>>> lees verder

Line

Help ons mee onze projecten te realiseren
Prioriteiten

Donaties om onze werking draaiende te houden zijn dus niet alleen welkom, maar absoluut noodzakelijk.

Storten kan op het rekeningnummer
BE14 7865 8929 4683

van de Stichting Hubi & Vinciane.

Via onze website kan je ook online een storting doen.

Voor bijdragen vanaf 40 euro ontvang je trouwens een fiscaal attest.
 
Publicaties
>>> alle nieuwsberichten
>>> alle nieuwsbrieven
Line
Doneer
Line
Nieuwsbrief 2023 Q1
pdf-versie van de nieuwsbrief
Line
Follow us
Facebook LinkedIn Instagram YouTube Twitter E-mail  
Line
Contact
>>> info@hubi-vinciane.be
>>> heeft u een vraag?
Line

Editoriaal

Anderzijds, de toenemende druk van de in Mali en Burkina Faso actieve jihadistische groeperingen op het Noorden van Togo en Benin met volksverhuizingen tot gevolg.

Dit editoriaal is uiteraard niet de plaats om die twee belangrijke kwesties verder uit te diepen. Maar ze zijn nauw verbonden met de activiteiten van onze Stichting.

Eerst en vooral omdat Stichting Hubi & Vinciane van bij haar ontstaan altijd in partnerschap heeft gewerkt met respect voor de noden en de ambities van de Beninse bevolking en met aandacht voor de gelijkwaardigheid van alle partners.

Ten tweede omdat de projecten die we samen ontwikkelen – in de domeinen onderwijs, landbouw, gezondheid en ondernemerschap – het best mogelijke antwoord zijn om de opmars van de terroristische groeperingen en hun dodelijke ideologie af te remmen.

 

Gilles de Kerchove
Voorzitter Stichting Hubi & Vinciane

Gilles de Kerchove

Line

Line

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kan u zich hier uitschrijven.

We gebruiken uw mailadres voor de Nieuwsbrief, om activiteiten aan te kondigen of om fiscale attesten te bezorgen. In principe volstaan uw naam, voornaam en mailadres als gegevens. Voor het fiscale attest moeten we ook uw adres kennen. Wij bewaren deze gegevens op een beveiligde computer voor de termijn door de wet vereist. Wij geven deze gegevens nooit door aan derden. Uiteraard kunt u op elk gewenst moment uw gegevens inzien, aanpassen of schrappen: rechtsreeks voor het ontvangen van digitale informatie of via een bericht aan info@hubi-vinciane.be voor de gedrukte informatie.

Onze Privacyclausule vindt u op onze website (privacy disclaimer) en daarin staat vermeld welke informatie we over u hebben, hoe we deze gebruiken en welke rechten u heeft. 

Copyrights & copy: Stichting Hubi & Vinciane 2023 - Stichting van Openbaar Nut - Alle rechten voorbehouden.

Line